biolampa ve veterinární praxi

Vložil: Biolampa Biostimul Komentář: 0 Hit: 6179

Blog o léčení našich čtyřnohých mazlíčků

Využití progresivní fototerapie Fotonyx ve veterinární praxi


MVDr. Jiří Karlík veterinární lékař 
B. Němcové 1358 Česká Třebová

Případ č. 1:

Pacient: Irský vlkodav BRAN, samec, nar. 13. 9. 2007

Klient navštívil ordinaci s 3 měsíce starým štěnětem irského vlkodava, s bilaterálními abscesy v místě sedacích hrbolů velikosti pomeranče, prezentované lokálními otoky kůže a systémovými projevy (subfebrilní stav). Po vzájemné dohodě a vyloučení klasické (invazivní a antibiotické) terapie, jsme přistoupili k základní protizánětlivé terapii a laseroterapii, resp. lokálnímu nasvěcování přístrojem Biostimul a to 3x denně po dobu 10 min. Útvary téměř okamžitě zareagovaly centrálním změknutím a ústupem velikosti až během 3 týdnů zmizely zcela. Po asi 1 měsíci došlo k jednostranné recidivě do třetinové velikosti, která však brzy ustoupila pouze po terapii Biostimulem a nyní již cca půl roku je stav bez klinických příznaků,včetně jakýchkoliv kožních příznaků, lézí, deformit i jiných pozůstatků.

biolampa ve veterinární praxi

Případ č. 2:

Pacient: jezevčík MYŠKA, fena, nar. 10. 2. 2000

Klient přišel s klasicky paraplegickým jezevčíkem, onemocnění bylo několik týdnů staré, protože byl léčen s nesprávnou diagnózou. Po rtg a dalších vyšetřeních byla tato stanovena a klient se rozhodl nepodstoupit myelografické vyšetření ani dekompresní terapii, a vzhledem ke stáří procesu byla doporučena a zavedena kombinace konzervativní terapie a alternativních metod (akupunktura a čínská bylinná terapie), včetně fyzioterapie. Vše bylo nakonec doplněno lokálním pravidelným ošetřením přístrojem Biostimul. Stav pacienta se střídavě zlepšoval i stagnoval, až po 2 měsících se „postoj tuleně“ změnil na „postoj opilce“ a po dalších 3 měsících je chůze jistější a téměř fyziologická. Výraznou měrou k tomuto stavu jednoznačně přimělo majitelovo pravidelné a neúnavné ozařování přístrojem Biostimul. Rekondice pacientky se díky Biostimulu podstatně 
urychlila oproti terapii bez jeho použití.

Případ č. 3:

Pacient: Bernský salašnický pes, NERO, stáří 7 měsíců

Klient se dostavil se štěnětem bernského salašnického psa, který trpěl úporným pruritem zjevně atopické etiologie, ve fázi povrchové pyodermie (HOT SPOT) s alopecií a sekundární seborhoe na hřbetě v ocasní a inguinální krajině. Projevil zájem o alternativní způsob terapie, sekundárních lézí, proto byla použita homeopatie v součinnosti s aplikací fototerapie přístrojem Biostimul. Bylo příjemným překvapením, že sekundární příznaky vymizely rychleji, než při klasické léčbě a především pruritus téměř ihned a tím bylo zastaveno sebepoškozování zvířete. Aplikace fototerapie byla 6x denně, ústup seborhoe po 24 hodinách, vymizení kožních lézí za 8 dní. Zarůstání srstí se pohybovalo v běžných časových intervalech.

1. den po 24 hodinách

výsledky léčení psů biolampou

7. den 15. den

výsledky léčení psů biolampou

Závěr:

Biolampa Biostimul několikanásobně urychluje léčbu pacientů, tímto si přístroj našel své místo v mé ordinace a přesto, že jsem využíval již dříve malý laserový stimulační přístroj, myslím, že ho ještě dlouho mít bude a mohu ho všem s klidným svědomím doporučit.

Komentáře

Zanech svůj komentář